Українські господині часто печуть хліб власноруч на своїй кухні. І якщо знати кілька тонкощів зберігання домашньої здоби, то можна одразу замахнутися на приготування кілька буханців. Тож ділимося тими нюанси, які не дадуть хлібові зачерствіти ледь не до пів року.
Як правильно заморозити хліб
Хліб можна покласти в пакет цілим і відправити у морозилку. Але так варто робити лише у тому випадку, якщо після розморожування буханку з’їсте за день-два. Важливо також, аби в пакеті було якомога менше повітря.
Можна заморожувати хліб порційно. Наріжте кілька скибок, покладіть в пакет і в морозилку. Розморожуйте тільки те, що з’їсте одразу.
Заморожувати краще лише свіжий хліб. Буханці, які уже почали черствіти, після розморожування не будуть смачними.
До слова, рашисти наймаються на збір сезонних ягід – на Херсонщині окупанти збирають полуницю.
Не заморожуйте теплий хліб. У морозильній камері з нього почне виділятись пар, а при розморожуванні хліб буде вологим.