Як правильно вибрати та зберегти на зиму груші

4 хв на прочитання20 Липня 2022, 21:09

Як і багато інших фруктів, грушу знімають з дерева в недозрілому вигляді.

Груша – один з найсмачніших та улюблених фруктів, чий ніжний смак добре знойомий кожному з нас з дитинства. У нашу країну фрукт уперше потрапив в далекому 15 столітті і відтоді користується незмінною любов’ю дітей та дорослих. Про це йдеться на сайті "yizhainfo".

Окрім чудових смакових якостей груша, володіє безліччю вітамінів, мінералів та мікроелементів. Регулярне вживання груші дозволить:

У грушах неймовірно багато:

Зрозуміло, усі ці корисні речовини можна знайти лише в тих грушах, які виросли без використання заборонених добрив і були доставлені в магазин з дотриманням усіх норм безпеки.

Як не помилитися з вибором та придбати дійсно смачний і корисний фрукт?

Як і багато інших фруктів, грушу знімають з дерева в недозрілому вигляді. В процесі транспортування груша дозріває сама по собі, її смак від цього не псується, а навіть навпаки, стає набагато більше насиченим. Рекомендується купувати саме тверді та недозрілі груші. За декілька днів вони зможуть дозріти у Вас удома, а з недозрілих та твердих плодів можна приготувати дуже смачні страви.

Щоб краще орієнтуватися у світі ароматних та соковитих груш, слід представляти які сорти груш найбільш смачні та популярні, і як їх відрізнити в магазині:

Дюшес. Сорт груш родом з Франції. Колір плодів цього сорту яскраво жовтий, а на боках фрукта – рожевий. Груша має широкі боки, дуже соковита та смачна. Сорт користується величезною популярністю, але досить швидко псується, тому при купівлі варто бути особливо уважним. Після збору урожаю така груша може зберігатися не більше тижня.

Китайська груша. За формою нагадує яблуко. Колір фрукта блідо-жовтий, а на смак плоди хрусткі, не дуже солодкі і дещо жорсткі.

Конференція. Цей сорт також з Англії. Плоди мають довгасту форму і жовто-зелений колір шкірки, яка, до речі, досить жорстка, але неймовірно корисна. Груша цього сорту дуже соковита та смачна.

Вільямс. Ця груша родом з Англії. Відрізнити такий фрукт можливо по жовто-зеленому кольору з червоними боками. Груші цього сорту неймовірно ніжні та соковиті. Виробники дитячого харчування, вважають за краще використати для своєї продукції саме цей сорт груш.

Як правильно зберігати груші?

Зрозуміло, недостатньо уміти правильно вибирати груші в магазині, не менш важливо уміти їх правильно зберігати. Груші мають властивість досить швидко псуватися, тому для їх зберігання краще всього прохолодне місце в холодильнику або на балконі. Зберігати при кімнатній температурі краще всього недозрілі плоди.

Щоб тонкий аромат груш не втратив свою привабливість і не змішався із сторонніми запахами, їх слід зберігати окремо. Пам’ятайте, що стиглі груші можуть зберігатися не більше трьох днів. Якщо який-небудь фрукт перезрів і почав псуватися, краще всього його відразу покласти окремо або з’їсти.

Вибирайте груші правильно і насолоджуйтеся їх приголомшливим ніжним смаком та неповторним ароматом! Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: