Догори
Дати відгук

Як правильно вибрати та зберегти на зиму груші

Як і багато інших фруктів, грушу знімають з дерева в недозрілому вигляді.

4 хв на прочитання20 Липня 2022, 21:09
Поділитись:

Груша – один з найсмачніших та улюблених фруктів, чий ніжний смак добре знойомий кожному з нас з дитинства. У нашу країну фрукт уперше потрапив в далекому 15 столітті і відтоді користується незмінною любов’ю дітей та дорослих. Про це йдеться на сайті "yizhainfo".

Окрім чудових смакових якостей груша, володіє безліччю вітамінів, мінералів та мікроелементів. Регулярне вживання груші дозволить:

  • нормалізувати обмін речовин;
  • підвищити захисні функції організму;
  • прискорити загоєння ран.

У грушах неймовірно багато:

  • клітковини;
  • фруктози;
  • глюкози і сахарози;
  • вітамінів групи С і Р;
  • лимонної кислоти

Зрозуміло, усі ці корисні речовини можна знайти лише в тих грушах, які виросли без використання заборонених добрив і були доставлені в магазин з дотриманням усіх норм безпеки.

Як не помилитися з вибором та придбати дійсно смачний і корисний фрукт?

Як і багато інших фруктів, грушу знімають з дерева в недозрілому вигляді. В процесі транспортування груша дозріває сама по собі, її смак від цього не псується, а навіть навпаки, стає набагато більше насиченим. Рекомендується купувати саме тверді та недозрілі груші. За декілька днів вони зможуть дозріти у Вас удома, а з недозрілих та твердих плодів можна приготувати дуже смачні страви.

  • Колір. Навряд чи може повністю охарактеризувати її якість. Річ у тому, що різні сорти груш (а їх у світі налічується більше тисячі) мають досить різне забарвлення. А ось наявність чорних точок на фрукті може стати сигналом, що від купівлі такого фрукта краще утриматися.
  • Аромат. Може бути відмінним показником якості. Стигла смачна груша виділяє чудовий тонкий аромат і буквально проситься скуштувати її.
  • Цілісність. Багато постачальників кожну грушу завертають в окрему упаковку, щоб звести до мінімуму механічні ушкодження при транспортуванні. При купівлі варто не полінуватися і кожен фрукт добре оглянути, адже багато недбалих продавців в гонитві за прибутком грішать тим, що до відбірних фруктів підмішують абсолютно неліквідний товар, який повинен коштувати незрівнянно дешевше, а то і зовсім вже підлягає утилізації.
  • Поверхня фрукта. Імпортні груші, привезені здалека, можна відрізнити по їх надмірному блиску та злегка жирній на дотик поверхні. Зарубіжні постачальники покривають фрукти спеціальним складом, щоб вони не зіпсувалися за час далекої дороги. Перед вживанням такі фрукти варто ретельно промити, хоча деякі вважають за краще просто очистити від шкірки фрукт.
  • Стан плодоніжки. У якісної та стиглої груші плодоніжка не повністю суха і на дотик представляється пружною та м’якою. Таку грушу краще віддати перевазі над тією, плодоніжка якої вже стала сухою та ламкою.

Щоб краще орієнтуватися у світі ароматних та соковитих груш, слід представляти які сорти груш найбільш смачні та популярні, і як їх відрізнити в магазині:

Дюшес. Сорт груш родом з Франції. Колір плодів цього сорту яскраво жовтий, а на боках фрукта – рожевий. Груша має широкі боки, дуже соковита та смачна. Сорт користується величезною популярністю, але досить швидко псується, тому при купівлі варто бути особливо уважним. Після збору урожаю така груша може зберігатися не більше тижня.

Китайська груша. За формою нагадує яблуко. Колір фрукта блідо-жовтий, а на смак плоди хрусткі, не дуже солодкі і дещо жорсткі.

Конференція. Цей сорт також з Англії. Плоди мають довгасту форму і жовто-зелений колір шкірки, яка, до речі, досить жорстка, але неймовірно корисна. Груша цього сорту дуже соковита та смачна.

Вільямс. Ця груша родом з Англії. Відрізнити такий фрукт можливо по жовто-зеленому кольору з червоними боками. Груші цього сорту неймовірно ніжні та соковиті. Виробники дитячого харчування, вважають за краще використати для своєї продукції саме цей сорт груш.

Як правильно зберігати груші?

Зрозуміло, недостатньо уміти правильно вибирати груші в магазині, не менш важливо уміти їх правильно зберігати. Груші мають властивість досить швидко псуватися, тому для їх зберігання краще всього прохолодне місце в холодильнику або на балконі. Зберігати при кімнатній температурі краще всього недозрілі плоди.

Щоб тонкий аромат груш не втратив свою привабливість і не змішався із сторонніми запахами, їх слід зберігати окремо. Пам’ятайте, що стиглі груші можуть зберігатися не більше трьох днів. Якщо який-небудь фрукт перезрів і почав псуватися, краще всього його відразу покласти окремо або з’їсти.

Вибирайте груші правильно і насолоджуйтеся їх приголомшливим ніжним смаком та неповторним ароматом! Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Здорові люди»
Топ-10 продуктів, які повинні бути у весняному раціоні
5 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Затоплені автомобільні дороги у Петропавловську, Казахстан, 13 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитанняВчора
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитанняВчора
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитанняВчора