Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Як правильно зберігати каву, щоб вона не втрачала запах і смак: секрети від експертів

Як правильно зберігати каву, щоб вона не втрачала запах і смак: секрети від експертів

Ніколи не зберігайте каву у холодильнику

2 хв на прочитання16 Липня 2023, 15:02
Поділитись:

Кава при неправильному зберіганні швидко втрачає свої смакові якості. Аби не переводити продукт й максимально довго насолоджуватись цим напоєм, треба дотримуватись кількох правил.

Про те, як правильно зберігати каву, розповіли на сторінці Yaskrava kava в Instagram.

Через які фактори кава може втратити смак

"Що ж здатне вплинути на свіжість і, відповідно, на смак та аромат кави? Найбільш руйнівний вплив на свіжообсмажену каву має повітря, волога, тепло і світло", - говорять експерти.

Вони пояснюють, яка тара здатна забезпечити найкращий захист смаковим якостям кави.

Пакети

Фольговані пакети із зіп-замком та клапаном, в яких ви купуєте зерна, підходять для зберігання кави найкраще.

Такі пакети мають наступні переваги:

  • - не можуть передати каві ніяких запахів, а це дуже важливо
  • - не пропускають повітря і завдяки наявності клапана дозволяють газам вільно виходити зі свіжих зерен назовні
  • - пакет можна скрутити, вилучивши з нього зайве повітря
  • - забезпечують захист від світла та вологи

Банки

Менш надійний, але прийнятний варіант - це керамічні та скляні банки. Вони так само не передають каві запахів та захищають зерна від вологи.

Тут важливі наступні характеристики:

  • - вони повинні мати щільно прилеглу кришку з силіконовою прокладкою, щоб та не впускала повітря всередину
  • - для банки зі скла важливо, щоб вона була або непрозорою, або постійно зберігалася в темному місці

Основний недолік банок - разом з кавою ви закриваєте невелику кількість повітря, тому окислювальні процеси всередині все ж таки тривають. Втім, це не настільки серйозний фактор, щоб відмовитись від банок.

Пластмасові та металеві контейнери

Пластмасові контейнери - не найнадійніший варіант. Жерстяні банки із герметичною кришкою підійдуть краще для зберігання кави.

Не зберігайте каву у холодильнику

Ніколи не зберігайте каву у холодильнику - це непридатне для нього неї місце. Захистити кавові зерна від вологи та сторонніх запахів у холодильнику неможливо. Коли ви відкриєте посудину з кавою, яка була у холодильнику, за кімнатної температури на каві утвориться конденсат, який потім вберуть зерна і зіпсуються.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
Третій вихідний: чому Європа переходить на чотириденний робочий тиждень
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У одному з українських міст планують підвищити тарифи на опалення в 1,6 раза: що відомо
1 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
Боргова криза в українській "зеленій" енергетиці призвела до підриву довіри інвесторів
2 хв на прочитання4 години тому
Цвітіння Noctiluca scintillans в затоці Омана. Зображення створено ШІ
Море без життя? Біолюмінесценція стала передвісником світовий катастрофи
4 хв на прочитання5 годин тому
«Європа не буде вільною без України»: сильна промова прем’єрки Данії
5 хв на прочитання6 годин тому
Сад мрії: арки-парасольки для квіткових композицій — несподівано стильне рішення
2 хв на прочитання11 годин тому
Чоловік готовий віддати дім та заощадження незнайомцю – але з однією важливою умовою
5 хв на прочитання12 годин тому
Троє українців отримали тюремні терміни у справі про найбільшу партію кокаїну в історії Ірландії (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора