Як правильно харчуватися у холодну пору року, їжа допоможе зігрітися

1 хв на прочитання27 Вересня 2022, 23:40

Низка спецій мають зігрівальний вплив.

Зараз від різних салатиків та холодних лимонадів краще відмовитись, оскільки ця їжа охолоджує організм, а не зігріває. А ось гарячі супи, фобо та теплі бульйони, які б містили достатню кількість спецій, допоможуть підвищити температуру тіла. Крім того, зігрівальний ефект має і улюблений чай, але туди варто додавати спеції, пише «Країна Здоров`я».

Низка спецій мають зігрівальний вплив. До них відносять корицю, куркуму, імбир, гвоздику і деякі інші приправи. А якщо в суп додати половину чайної ложки жирної олії гхі, яка містить чимало вітамінів А і Е, то це теж допоможе зігрітися.

Також в холодну пору не варто забувати і про фізичні навантаження. Особливо корисні відвідування басейну, пробіжки або ходьба пішки в швидкому темпі. Ну а коли випаде сніг, то можна вставати на лижі.

Раніше ми писали: Названі продукти, які призводять до згущення крові

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: