Догори
Дати відгук

Як правильно мити волосся з жирними коренями і сухими кінчиками?

Щоб зберегти волосся комбінованого типу здоровим і привабливим, важливо правильно доглядати за ним, враховуючи всі його особливості. У цій статті розглянемо, як обирати засоби, як мити волосся, щоб знайти баланс між очищенням коренів та зволоженням кінчиків.

2 хв на прочитання2 години тому
Зображення створене ШІ Зображення створене ШІ
Поділитись:

Миття волосся – це, здавалося б, звичайна процедура, але для тих, хто має змішаний тип волосся з жирними коренями і сухими кінчиками. Для власниць такого волосся це справжній виклик. І перший крок на шляху до його подолання це вибір правильних засобів для миття голови.

Вибір шампуню та кондиціонера, які засоби підходять для змішаного типу волосся?

Базою у догляді за волоссям з жирними коренями та сухими кінчиками є правильний вибір шампуню і кондиціонера. Вони повинні максимально ефективно очищати прикореневу зону від надлишкового себуму і зволожувати сухі кінчики. 

Підійдуть шампуні з формулою для нормального або комбінованого типу волосся, які містять м'які очищувальні компоненти, такі як кокосовий бетаїн або екстракти трав. Варто віддати перевагу засобам з натуральними складниками. Важливо уникати агресивних сульфатів, які можуть пересушувати кінчики та стимулювати ще більшу активність сальних залоз.

Кондиціонер, своєю чергою, повинен забезпечувати інтенсивне зволоження та живлення кінчиків волосся. Вибирайте засоби, багаті на натуральні олії, такі як олія жожоба, авокадо або арганова олія. Вони глибоко живлять волосся, не обтяжуючи його.

Правильна техніка миття, як уникнути пересушування кінчиків і ефективно очищати корені

Техніка миття волосся є не менш важливою, ніж вибір правильних засобів. Щоб уникнути пересушування кінчиків і при цьому ефективно очищати корені, слід дотримуватися кількох простих правил:

  1. Спочатку потрібно добре зволожити волосся теплою, але не гарячою водою. Гаряча вода стимулює активність сальних залоз.
  2. Наносити невелику кількість шампуню, зосереджуючи його переважно на коренях. 
  3. Кондиціонер навпаки слід використовувати лише для кінчиків. Так волосся буде менше жирнішати.  
  4. Добре змивати всі засоби для миття волосся, якщо інструкцією не передбачене інше.
  5. Дотримуватися оптимальної частоти миття волосся – це 2-3 рази на тиждень.

Висновок

Правильний догляд за волоссям з жирними коренями та сухими кінчиками потребує уваги до деталей: вибору якісних засобів, дотримання техніки миття та регулярності процедур. Застосування цих рекомендацій допоможе підтримувати волосся здоровим. Тож як відновити сухе волосся в домашніх умовах? Якщо ви шукаєте ідеальні засоби догляду для волосся, які відповідають цим вимогам, зверніть увагу на лінійку продуктів від Marie Fresh. Їхні засоби створені з урахуванням потреб змішаного типу волосся, щоб ви могли насолоджуватися його красою щодня.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost