Зовсім скоро прийде літня пора і можна нарешті куштувати солодку, ароматну та соковиту полуницю. Ця ягода є чудовим доповнення до десертів і інгредієнтом для випічок. Та і як не крути, вона сама по собі гарно смакує! Однак виникає питання: як обрати полуницю у супермаркеті чи на ринку, аби не нашкодити організму? Ми ділимося лайфхаками. Виконуйте ці прості правила перевірки при купівлі та смакуйте на здоров’я.
Фахівці рекомендують обирати суху ягоду однорідного кольору без ознак гниття. Якщо між м'якушем та листям є відстань – це говорить, що полуниця солодка, а-от якщо листя щільно прилягає, то вона неодмінно з кислинкою.
Подивіться на колір. Чим яскравіше полуниця, тим більшу кількість хімії містить. У темних ягодах наявний пігмент антоціан, який має протизапальний ефект і бореться зі старінням організму.Краще не купувати неприродно яскраві та блискучі ягоди. Їх точно переповнюють хімікати.
Понюхайте ягоди. Таким чином ми аналізуємо якість за запахом. Натуральні ягоди пахнуть дуже приємно та легко, що ви почуєте їх здалеку. У “несправжньої” полуниці буде ледь відчутний запах.
Оцініть плодоніжку. Якісна ягода матиме зелену плодоніжку. Якщо вона має білу смужку - її обробляли пестицидами. До речі, полуничні хвостики легко заготовляти на зиму. Просто промийте їх та висушіть на сонці. Потім закрийте в чистій та сухій банці. Чай із плодоніжками чудово справляється із застудними захворюваннями.