Догори
Дати відгук

Як носіння маски впливає на здоров’я зубів і ясен — пояснення стоматолога

У використанні масок потрібно робити перерви.

1 хв на прочитання23 Лютого 2021, 06:50
У використанні масок потрібно робити перерви. У використанні масок потрібно робити перерви.
Поділитись:

Прикриття рота і носа протягом тривалого часу змушує людину частіше дихати.В результаті потік вологи скорочується, викликаючи сухість у роті, що сприяє розвитку карієсу і захворювань ясен.

Стоматолог Геннадій Шаргородський розповів про те, як носіння маски впливає на здоров’я зубів і ясен.

За словами лікаря, через носіння смаски   може виникнути неприємний запах з рота. Стоматолог рекомендує людям, які довгий час знаходяться в масці, частіше чистити зуби і полоскати рот, пити більше води, вживати льодяники і жувальні гумки без цукру для більшого слиновиділення.

Крім того, через носіння маски на слизовій ротової порожнини можуть з’являтися тріщини і темні плями, оскільки бактерії в порожнині рота не можуть вийти назовні.

Тому у використанні масок потрібно робити перерви, щоб мікроорганізми мали вихід з порожнини рота, вказав стоматолог.

До слова, лікарі розповіли що їсти, аби покращити стан зубів.

Крім цього,  навіть за першого «знайомства» з порожниною рота пацієнта, крім виявлення очевидних естетичних проблем, стоматолог може зафіксувати ознаки дуже серйозних і небезпечних захворювань.

Існують тести, за допомогою яких можна виявити важкі вітамінодефіцитні, онкологічні, генетичні захворювання, грибкові й імунологічні патології, що мають специфічні та часто дуже чіткі прояви у порожнині рота

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.