Догори
Дати відгук

Як можна передбачити інфаркт в людини за кілька років

Медики знайшли простий і надійний спосіб.

1 хв на прочитання14 Січня 2021, 23:56
Поділитись:

Небезпечні для життя інфаркти можна передбачити за декілька років, це показало медичне дослідження австралійських вчених. Виявляється, що люди, в яких високий рівень кальцію в аорті, у чотири рази частіше стикаються з небезпечними порушеннями в роботі серця, повідомляє The Daily Mail.

Так, важке порушення в роботі серцевого м'яза можна передбачати за декілька років. Для цього достатньо провести просте рентгенологічне дослідження. З'ясувалося, що власники підвищеного рівня кальцію в аорті — найбільшій кровоносній судині, що живить серце — в чотири рази частіше стають жертвами інфарктів.

Результат цього дослідження дає надію на більш уважну попередню діагностику пацієнтів із серцево-судинними ускладненнями. За рахунок рентгена під час профілактичних оглядів можна буде виявляти цю «бомбу сповільненої дії», тим самим рятуючи сотні тисяч життів щороку. Таку думку висловили вчені з австралійського Edith Cowan University.

Багато пацієнтів із серйозними патологіями серцево-судинної системи навіть не знають про те, що входять до групи ризику. І ось тепер встановлено, що кальцифікація абдомінальних або коронарних артерій може вважатися передвісником інфаркту, тобто фактором, який набагато підсилює ймовірність цього важкого захворювання. Якщо заздалегідь виявити цю патологію, то за рахунок певних медикаментів і змін у способі життя можна не давати кальцифікації розвиватися, тим самим запобігши інфаркту.  

Раніше ми розповідали, чи захищає вітамін D від застуди та грипу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.