Догори
Дати відгук

Як легко та швидко перенести застуду: п'ять методів

Існує дуже багато засобів, які допомагають при застуді.

2 хв на прочитання06 Грудня 2023, 06:42
Як швидко вилікувати застуду без ліків. Як швидко вилікувати застуду без ліків.
Поділитись:

Найпоширенішими ознаками застуди є головний біль, кашель, біль у горлі, закладеність носа. Боротися з цим можуть допомогти і домашні засоби. За словами лікаря Рейчел Уорд, вибір якогось із них залежить від особистої переваги. Діють ці методи приблизно однаково ефективно. Нижче – про п'ять із них.

Бульйон. Суп допоможе зігрітися та відчути себе краще. Але це ще не все. У кістковому бульйоні містяться поживні речовини, які допомагають у боротьбі з інфекцією: це желатин, колаген та ін. і поліпшити стан сполучних тканин, рахунок чого запалення зменшиться.

Свіже повітря. Завдяки прогулянці ви зможете знизити закладеність носа та очистити голову. Також дієтолог Сара Флауер у розмові з Hello! зазначила, що для стимулювання імунної відповіді потрібен вітамін D. Проводити на вулиці експерт пропонує щонайменше 15 хвилин щодня.

Мед та лимон. Вони здатні полегшити біль у горлі. Також дослідження 2012 року показало, що мед може покращити нічний сон і зменшити кашель у дітей.

Вживання великої кількості рідини. Медичний портал Healthline повідомляє, що курячий суп, чай, вода та інші рідини дозволяють уникнути зневоднення. З іншого боку, вони здатні зменшити закладеність. При цьому не можна вживати спиртне або напої з кофеїном: вони здатні викликати зневоднення і порушити сон.

Вітамін C. Огляд досліджень 2013 року продемонстрував, що при регулярному прийомі добавок із цим вітаміном (1-2 г на день) скорочується тривалість застуди на 8 та 14 відсотків (у дорослих та дітей відповідно). Також фахівці виявили, що постійне щоденне споживання вітаміну С може знизити тяжкість симптомів застуди загалом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost