Догори
Дати відгук

Як красиво висадити хвойні: 5 порад ландшафтних дизайнерів (ФОТО)

Можна створити гармонійну й естетично привабливу композицію.

1 хв на прочитання06 Квітня 2024, 08:23
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город» Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поділитись:

Відтворення краси природи власноруч — завдання, яке вимагає не лише креативності, а й розуміння основ ландшафтного дизайну. Один із найцікавіших аспектів цієї науки — це висадка хвойних рослин. Телеграм-канал «Дача. Сад та город» наводить поради від провідних ландшафтних дизайнерів, що допоможуть вам створити гармонійний та естетично привабливий ландшафтний дизайн із використанням хвойних рослин.

1) Блакитні, сизі та сріблясті тони на дальньому плані оптично збільшують сад, особливо якщо спереду посадити рослини з жовтим кольором хвої.

2) І навпаки — щоб оптично наблизити дальній план на ділянці вузької форми, на задньому плані квітника бажано висадити більше жовтозабарвлених рослин.

3) Що інтенсивнішим і різноманітнішим у колірному відношенні є передній план посадок, то спокійнішим має бути задній і природнішим обрамлення.

4) Що більша частка зеленого кольору в саду, то з більшим числом тонів і кольорів, зокрема й контрастних, він може комбінуватися.

5) Що більше колірних тонів ви використовуєте і що вони інтенсивніші, то більшою має бути частка нейтральних кольорів (наприклад, білого, сірого, сріблясто-зеленого, блакитно-зеленого, золотисто-зеленого).

Фото 1/9

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.