Курячі котлети, приготовані по цьому рецепту в мікрохвильовій печі, ніколи не розваляться, і при цьому вийдуть соковитими і смачними. Мікрохвильова піч позбавляє вас від такого морочливого зайняття, як смаження на плиті. Рецепт курячих котлет в мікрохвильовій печі простий, він під силу недосвідченим кухарям. Набір інгредієнтів мінімальний – в цих котлетах тільки м’ясо, цибуля і приправи. Хліб, манну крупу та інші порції домішок, що збільшують об’єм, залишаємо для інших рецептів, пише yizhainfo.
Листя порей в яке загорнуті котлети, в принципі їстівне, але основна їх функція – зберегти соковитість і не допустити прилипання котлет! Маленький секрет, який допоможе вам готувати котлети з фаршу. Добре подрібнюйте і вимішуйте фарш, при цьому з м’яса виділяється білок, він допомагає склеїтися інгредієнтам. В результаті вийдуть щільні котлетки, соковиті усередині.
Звичайно, найпростіше використати готовий курячий фарш для котлет. Проте врахуйте, що в промислових масштабах в нього потрапляє все те, що зазвичай хазяйки вважать відходами – куряча шкіра, жир, сухожилля.
Перемолоти куряче м’ясо в м’ясорубці або кухонному комбайні можна за пару хвилин, а куряче філе і зовсім досить порізати заточеним ножем на дошці. Загалом, відміряємо потрібну кількість фаршу, кладемо в миску.
Велику голівку цибулі дрібно нарізуємо. У пательні з антипригарним покриттям нагріваємо рафіновану рослинну олію, додаємо шматочок вершкового масла. Нарізану цибулю кидаємо в розтоплену олію, посипаємо щіпкою солі, пасеруємо до прозорого стану 5 хвилин. Коли цибуля трохи охолоне, додаємо її в фарш.
Із стебла цибулі порей знімаємо два широкі зелені листи. Ясно зелену частину порей нарізуємо тонкими колечками, додаємо до фаршу і пасерованої цибулі.
Невеликий стручок червоного чілі ріжемо навпіл, прибираємо насіння і перегородки. Нарізуємо дрібно половинку чілі. 1-3 мускатні горіхи натераємо на дрібній терці. Приправляємо фарш меленим червоним перцем, нарізаним чілі, мускатним горіхом, насипаємо морську сіль. Ретельно змішуємо інгредієнти. Можна викласти їх на обробну дошку і відбити ножем. Потім формуємо дві великі довгасті котлети, прибираємо в холодильник на декілька хвилин. У киплячу воду опускаємо на півхвилини зелене листя порей. Як тільки вони стануть м’якими і податливими, перекладаємо в миску з холодною водою. Дістаємо котлети з холодильника, обертаємо листям порей.
Далі можна скористуватися спеціальними решітками для приготування на пару в мікрохвильовій печі або просто налити трохи води у форму і накрити її спеціальним ковпаком для печі СВЧ. Ставимо форму в мікрохвильову піч, включаємо потужність 750-800 Вт, готуємо 11 хвилин.
Готові курячі котлети посипаємо колечками порей і червоним чілі, подаємо на стіл з салатом із свіжих овочів. Курячі котлети, приготовані в мікрохвильовій печі готові. Смачного!