Як гоголь-моголь зробить вашу шкіру гарною: розповідає дієтолог
Для тих, хто не вживає цукру, є «медова альтернатива».
Дієтолог Марина Колповська розповідає про корисний десерт, «який можна порівняти з коктейлем краси для вашої шкіри» — гоголь-моголь.
Дієтолог запевняє: яйця не підвищують «шкідливий холестерин», а навіть знижують.
Вона пропонує такий рецепт: жовтки 5 домашніх яєць збити міксером із 25 г цукру до білого кольору — і все, можна їсти маленькою коктейльною ложечкою.
Марина Колповська запевняє, що порція такого гоголю-моголю містить:
- майже 100 % добової норми вітаміну А на порцію (потрібного не тільки для здоров'я очей, а й для прискорення процесів регенерації шкіри);
- півтори добові норми холіну, який нормалізує жировий обмін, прискорює відновлення тканин печінки (а здорова печінка — це здорова шкіра);
- 2/3 добової норми вітаміну B5, який «реклами не потребує»;
- вітамін D («якщо ви таки використовуєте яйця домашніх птахів, які гуляли під сонечком вітаміну d в цьому коктейлі буде багато» — говорить дієтолог), який називають гормоном молодості;
- добову норму біотину (дієтолог запевняє, що іноді буває досить просто нормалізувати кількість біотину в раціоні — і шкіра з тьмяної і й облущеною стає пружною та здоровою, а також зменшується випадання волосся);
- добову норму селену — чудового антиоксиданту, «переоцінити вплив якого на наш організм, на підтримку процесів відновлення тканин і уповільнення процесів старіння неможливо».
«До речі, в азійському раціоні селену дуже багато. Можливо, саме завдяки йому східні жінки так довго зберігають молодість — а аж ніяк не тому, що в морепродуктах багато колагену. Іншими словами, якщо хочете солоденького, зробіть собі гоголь-моголь — він може бути чудовою альтернативою для тих, хто хоче відмовитися від солодощів, але ніяк не може знайти силу волі зробити це. Тому що з одного боку все-таки солоденьке, а з іншого це дуже корисно і до 450 кілокалорій в одній порції», — радить Марина Колповська.
Тим же, хто відмовився від цукру, у соцмережах радять зробити медовий гоголь-моголь із додаванням молока. На дві порції знадобиться 3 яєчні жовтки, 150 мл молока та
1 ст. ложка меду. Інгредієнти з’єднайте в чашу блендера і збийте на високій швидкості 1-2 хвилини. Об’єм напою збільшиться вдвічі за рахунок піни. Через хвилину гоголь-моголь розшарується на рідку частину і світлу повітряну піну. Коктейль можна розлити по склянках і подавати до столу, за бажання доповнивши коктейльними трубочками.
Можна також додати в такий коктейль по 3 столові ложки апельсинового та лимонного соку.
Також ми розповідали про моркву й томат замість крему: щоби шкіра залишалася молодою.