Як дізнатися, коли баклажан можна зривати

1 хв на прочитання20 Серпня 2022, 18:47

Коли баклажан дозрів — уже пізно.

Баклажани вживають у стадії технічної стиглості, тобто коли він ще не дозрів, тому що зрілі плоди баклажану мають гіркий присмак. Про це розповідає «Дача. Сад та город».

Забарвлення плоду при технічній стиглості темно-фіолетове, а при дозріванні воно стає світло-фіолетовим, потім коричневим. Таким чином, їх треба знімати, коли вони ще темно-фіолетові.

Проте трапляються баклажани з білими плодами. Їх знімають, коли вони білого кольору. А якщо плоди пожовтіли- то вони вже перезріли і гіркі.

Також ми розповідали про фітофтору: коли, чим і як обробити помідори.

Окрім того, ми писали про підживлення вишні в серпні.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: