Як діабетику знизити ризики при COVID-19

1 хв на прочитання19 Січня 2021, 09:20
pixabay

Цукровий діабет був небезпечний і в «мирний» час, але зараз, під час пандемії COVID-19, набув найбільш загрозливого характеру.

Як знизити ризики цукрового діабету під час пандемії? Будь-яка інфекція призводить до підвищення рівня глюкози в крові. За COVID-19 відбувається те ж саме. До того ж  коронавірусу набагато простіше розвиватися в разі зростання цукру. А за високої температурі у людей, які страждають на це захворювання, ще й зростає ризик зневоднення та розвитку кетоацидозу.

Тому людям із цукровим діабетом крім суворого дотримання протиепідемічних заходів потрібні й інші способи захисту. 

«Пацієнтам з діабетом сьогодні особливо важливо ретельно контролювати рівень глюкози (кожні чотири години), це допоможе уникнути ускладнень у разі коронавірусної інфекції. Також потрібно пити достатню кількість води (але не солодких напоїв). Виключити перевтому та недосипання», — коментує лікар-ендокринолог, кандидат медичних наук  Олександр Пархоменко.

За перших симптомів коронавірусної інфекції  лікар рекомендує терміново звернутися до свого сімейного лікаря, оскільки може виникнути потреба в регулюванні цукрознижувальної терапії.

Відомо, що цієї доби від коронавірусу померли 177 українців.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: