Вєтрова Влада1 хв на прочитання22 Вересня 2022, 15:09
Відомий кулінарний ресурс «Кухни народов мира» поділився рецептом яєць «Пармантьє».
«Проста страва французької кухні. Можна готувати як у порційних формах, так і у звичайних», — йдеться у повідомленні ресурсу.
Складові:
- картопля — 700 гр
• вершкове масло — 30 гр
• молоко — 70 мл
• яйця — 5 шт
• сметана — 3 ст л
• сіль, перець — за смаком
• горіх мускатний, зелень — за смаком
Приготування:
- Картоплю відварити, воду злити, додати вершкове масло та гаряче молоко. Посолити та поперчити, збити міксером до однорідності
- У сметану додати перець та мускатний горіх. Форми для запікання змастити олією і викласти картопляне пюре. Розрівняти та зробити невеликі поглиблення для яєць, змастити всю поверхню сметаною
- У поглиблення вбити яйця, не пошкодивши жовток, посолити і поперчити їх і запікати в духовці при 200 °C близько 15 хв. Перед подачею посипати свіжою зеленню.