Догори
Дати відгук

Яйця «Пармантьє» — просто, ситно та по-французьки вишукано

Проста страва французької кухні.

1 хв на прочитання22 Вересня 2022, 15:09
Поділитись:

Відомий кулінарний ресурс «Кухни народов мира» поділився рецептом яєць «Пармантьє».

«Проста страва французької кухні. Можна готувати як у порційних формах, так і у звичайних», — йдеться у повідомленні ресурсу.

Складові:

  • картопля — 700 гр

    • вершкове масло — 30 гр

    • молоко — 70 мл

    • яйця — 5 шт

    • сметана — 3 ст л

    • сіль, перець — за смаком

    • горіх мускатний, зелень — за смаком

Приготування:

  1. Картоплю відварити, воду злити, додати вершкове масло та гаряче молоко. Посолити та поперчити, збити міксером до однорідності
  2. У сметану додати перець та мускатний горіх. Форми для запікання змастити олією і викласти картопляне пюре. Розрівняти та зробити невеликі поглиблення для яєць, змастити всю поверхню сметаною
  3. У поглиблення вбити яйця, не пошкодивши жовток, посолити і поперчити їх і запікати в духовці при 200 °C близько 15 хв. Перед подачею посипати свіжою зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.