Вживання смородини має антивіковий ефект. Ця властивість ягоди тісно пов'язана з її здатністю протистояти запаленню в організмі. Це відбувається завдяки дії сильних антиоксидантів у складі чорної смородини, пише ""
Характерне забарвлення смородини – це антоціани, протизапальні речовини, що уповільнюють старіння. Саме запалення провокують різні захворювання та прискорюють прояв вікових ефектів.
Вживання цієї ягоди також посилює захист організму від розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету. Наприклад, серцевий м'яз і судини покращують присутні в чорній смородині кверцетин, рутин, аскорбінова та фолієва кислоти.
У смородині також достатня кількість натрію, калію, магнію та заліза, які необхідні для профілактики анемії, зниження тиску, підтримки кислотно-лужного балансу організму.