Вєтрова Влада1 хв на прочитання21 Травня 2023, 20:04
Тісто не відчувається, тому що борошна у складі мало, на перший погляд можна подумати, що це яблука в кремі.
Нам знадобиться:
- Яблука 4-5 шт. (середні)
- Яйця 2 шт.
- Дрібка солі
- Ванілін або ванільний цукор
- Цукор 2 ст. л.
- Розпушувач 8 г
- Молоко 100 мл.
- Борошно 70 г
Покроковий рецепт приготування:
- Яйця збити в пишну піну з ваніліном або ванільним цукром та звичайним цукром.
- Влити молоко і швидко перемішати.
- Просіяти борошно з розпушувачем та перемішати до однорідної консистенції.
- Тісто виходить рідке, як на млинці.
- Яблука очищати від шкірки чи ні вирішуйте самі.
- Нарізати їх невеликими довільними пластинками і додати в миску, перемішати. Кожен шматочок яблука має покритися тістом. Виходить мало тіста, багато яблук.
- Форму якщо братимете круглу використовуйте не більше 20 см в діаметрі.
- Я беру форму прямокутну (12х22см), яку застелила пергаментом. Обов’язково застеляйте папером для випікання.
- Викладаємо яблука у тісто.
- Випікати в розігрітій до 170-180 градусів духовці приблизно 45-50 хвилин, до готовності яблук.
- Час випікання залежить від потужності духовки, розміру та матеріалу використовуваної форми. Слідкуйте та орієнтуйтеся самостійно.
- Якщо яблука почнуть рано рум’янитися, накривайте фольгою.
- Я в середині випічки накрила фольгою і готувала загалом 50 хвилин при 170 градусах.
- студіть пиріг на решітці, у папері для випікання до теплого стану. Потім акуратно витягніть пиріг на плоску тарілку і подайте до столу.
Дуже смачно з кулькою ванільного морозива.
Без жодних добавок теж смачно. Приємного чаювання!