Догори
Дати відгук

Яблучне вино — простий і швидкий рецепт

Чудовий вибір для початківців і не тільки.

1 хв на прочитання15 Жовтня 2024, 07:23
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Домашнє вино має особливу чарівність — його смак насичений і справжній, а процес приготування стає приємною подорожжю в світ виноробства. Однією з головних переваг домашнього вина є можливість контролювати його склад, уникати додавання хімікатів і створювати продукт, який повністю відповідає вашим уподобанням. Яблучне вино — це чудовий вибір для початківців, оскільки яблука доступні, а процес приготування нескладний. Це вино дарує природну солодкість та легкість, додаючи особливий смаковий акцент будь-якому застіллю.

Інгредієнти:

вимиті, з видаленою насіннєвою камерою яблука — 10 кг;

цукор — 2 кг + 1 склянка;

родзинки — 100 г;

горілка — ¾ склянки.

Приготування.

Яблука порізати на частини та пропустити через м'ясорубку. Додати 2 кг цукру та родзинки. Як слід перемішати й перекласти отриману суміш у скляний бутель.

Ha шийку бутля надягнути тонку гумову рукавичку, низ якої щільно обмотати скотчем або ізострічкою. Тижні через три, коли рукавичка надується, отримане молоде вино процідити через 2 шари вологої марлі та злити в іншу посудину. Туди ж відтиснути через марлевий фільтр рідину з мезги, що залишилася. B посудину додати склянку цукру, закрити й залишити вино з яблук у темному прохолодному місці.

Через тиждень влити у вино для закріплення горілку, розлити по пляшках і поставити в холодильник або відразу на стіл.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.