Вживання червоного м'яса і онкологічні захворювання: який зв'язок — відповідає хірург-онколог

1 хв на прочитання09 Жовтня 2021, 23:50

Чи варто уникати вживання обробленого м'яса?

 «Я прочитав блог, в якому говориться, що дослідники Гарвардського університету виявили зв'язок між вживанням занадто великої кількості червоного м'яса і розвитком раком грудей. Тому виникає питання: скільки червоного м'яса можна їсти? » Пояснити такі ситуації та дати відповідь вирішив хірург-онколог Олександр Слюсаренко. 

Медик стверджує, що немає ніяких доказів зв'язку між вживанням червоного м'яса і розвитком раку грудей. Однак вживання в їжу червоного і обробленого м'яса (тобто з додаванням консервантів) пов'язано з помірно підвищеним ризиком розвитку колоректального раку (раку прямої і товстої кишки).

Лікар зауважує, що незважаючи на деякі побоювання з приводу зв'язку м'яса з розвитком онкологічних захворювань, фахівці визнають, що нежирне червоне м'ясо є важливим джерелом заліза, цинку, вітаміну B12 і білка.

Тому рекомендує:

До слова,  медики пояснили, чому навесні частішають головні болі, і як цього уникнути.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: