Завдяки вживанню часнику знищується патогенна флора в кишечнику. Це сприяє зміцненню імунітету, який на 70 відсотків визначається бактеріальним складом кишечника.
Здоровий кишечник – це запорука довголіття. При обробці та вживанні часнику в організм разом із диханням проникають леткі речовини. Ці речовини дають антимікробний ефект, знезаражують організм. Такий захист від бактерій теж дуже важливий у плані довголіття – він означає стійкість до запалення та інфекцій, яким можуть скорочувати життя організму.
Крім того, пряний овоч насичений молібденом та хромом: ці мікроелементи покращують контроль рівня цукру в крові, а також регуляцію обмінних процесів, вироблення ферментів. Дюваль пояснила, що це зрештою сприятливо позначається на травній системі, стан якої відіграє велику роль у роботі імунітету та схильності до довголіття.
Регулярне вживання часнику допоможе людині прожити на 10 років довше.