"Вижницькому" - 29 років: нацпарк з унікальним ландшафтом на Буковині

1 хв на прочитання30 Серпня 2024, 19:01
ФОТО: Нацпарк "Вижницький" / Міндовкілля

Національний парк охоплює понад 11 тисяч гектарів унікальних природних ландшафтів.

Національному природному парку "Вижницький" виповнюється 29 років. Це заказник, розташований на території Чернівецької області. Заснований у мальовничому куточку Буковини, парк охоплює понад 11 тисяч гектарів унікальних природних ландшафтів. Про це розповіли у Міндовкілля. 

Заказник поєднує густі ялицево-букові ліси, квітучі луки з унікальною рослинністю, прозорі гірські річки та численні мінеральні джерела, багатий тваринний світ, що робить природоохоронну територію однією із найпривабливіших місць для дослідження та відпочинку.

Був заснований у серпні 1995 року. Парк ретельно береже рідкісні види флори та фауни, а також унікальні природні екосистеми Буковинських Карпат. Він є центром екологічної освіти, наукових досліджень та екотуризму.

На території парку створений музей просто неба «Вартові Недеї», облаштовано нові туристичні маршрути та екологічні стежки, що збільшить потік туристів, а це своєю чергою сприяє економічному розвитку регіону. 

Нацпарку «Вижницький» — це домівка для 42 рідкісних видів рослин і 85 рідкісних видів тварин, зокрема, для лелеки чорного, рисі євразійської, кота лісового, саламандри плямистої та багатьох інших.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: