Догори
Дати відгук

Найбільшому в Україні нацпарку «Подільські Товтри» виповнилося 28 років

У парку живе 65 видів тварин та зростає 60 видів рослин.

1 хв на прочитання27 Червня 2024, 16:40
Подільські Товтри Подільські Товтри
Поділитись:

Національний парк «Подільські Товтри» увійшов до семи природних чудес України. Його площа складає понад 260 тисяч га. Унікальна ландшафтна система нацпарку, сформована 14-25 млн років тому, яка в минулому була бар’єрним рифом двох колишніх морів. Про це йдеться у пресрелізі Міндовкілля. 

У парку живе 65 видів тварин та зростає 60 видів рослин, занесених до Червоної книги України. Деяких з них, наприклад, сову вухату, чепуру велику ви можете легко помітити під час прогулянки стежками парку. Численні підземні сховища тут стали затишною домівкою для 14 видів кажанів.

Наявні на території Парку унікальні рукотворні об’єкти та неповторні природні комплекси створили виняткові умови для розвитку туризму – не тільки оздоровчого, а й пізнавального. На території парку перебуває під охороною 129 об’єктів природно-заповідного фонду, серед яких є парки і садиби різного ступеня збереження та культурно-історичної цінності. Є також 19 археологічних пам’яток, понад 300 історико-архітектурних пам’яток.

Наявність багатої рослинності і тваринного світу, карстових печер та джерел мінеральної води з широким спектром лікувальних властивостей свідчать, що на порівняно невеликій території зібрані всі кращі, найбільш виразні і різноманітні природні явища цієї місцевості.

Відвідувачам парку тут запропонують відпочинок на будь-який смак – пляжний, пізнавальний, активний, водний, творчий, пасивний та змішаний, загальнооздоровчий та науково-пізнавальний.

Завітайте в національний природний парк «Подільські Товтри»!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.