Догори
Дати відгук

Виявлено ключовий фактор, що впливає на поширення COVID-19

Вчені прийшли до висновку, що друга хвиля коронавируса може початися в осінньо-зимовий період

1 хв на прочитання23 Вересня 2020, 10:12
pixabay pixabay
Поділитись:

Уникайте прямого контакту з біологічними виділеннями хворого. У цьому вам допоможуть одноразові рукавички і маска. Це відомі правила того, як можна захиститися від потрапляння коронавірусу в організм здорової людини. Проте, що саме впливає на швидкість вірусу, встановили науковці з США.

Вчені  виявили ключовий фактор, що впливає на поширення SARS-CoV-2.  Вивчивши вплив вологості, температури навколишнього середовища і швидкості вітру на поширення найдрібніших крапель слини, в яких містяться частинки вірусу, дослідники зрозуміли, що саме вбиває вірус, пише rambler.

Науковці виявили, що  висока температура і низька відносна вологість призводять до високої швидкості випаровування крапель, забруднених слиною, що значно відбивається на життєздатності вірусу.

При цьому відстань, на яке переміщаються хмари крапель, а також їх концентрація залишаються значними навіть при високих температурах, якщо відносна вологість також висока. Ще одна умова, що впливає на можливі зміни правил соціального дистанціювання - швидкість вітру.

Ці результати пояснюють, чому протягом липня спостерігалися спалахи пандемії в густонаселених районах з високими температурами і високою відносною вологістю. Вчені прийшли до висновку, що друга хвиля коронавіруса може початися в осінньо-зимовий період, коли низькі температури і висока швидкість вітру підвищать виживаність і передачу вірусу, що переноситься по повітрю. 

Нагадаємо, що робити, якщо ви контактували/перехворіли/доглядаєте хворого з COVID-19, пояснюється тут.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost