Страва родом з Північної Африки та Близького Сходу, яку прийнято споживати на сніданок або протягом дня. Готується на основі яєць типу пашот з томатним соусом, цибулею, солодким перцем та кумином. Традиційно подається у чавунній пательні, в якій і готується в печі.
1
Нагріти духовки до 190 градусів
2
Приготувати пательню, яку можна ставити в духовку. Нагріти в ній олію. Цибулю та солодкий перець готувати, поки не стануть м’якими, тоді додати часник, паприку, гострий перець та кумин.
3
Додати томати, розім’яти виделкою і готувати на слабкому вогні біля 10 хвилин. Соус повинен загуснути. Посолити, поперечити, додати подрібнену фету.
4
Акуратно вибити яйця так, щоби жовтки залишились цілими. Посолити і поперчити яйця.
5
Відправити пательню в духовку на 7-10 хвилин, залежно від того, якої готовності яйця ви любите. Перед тим, як подавати, притрусити свіжою кінзою. Найкраще смакує з сірим хлібом.