Вишуканий сніданок «Шакшука»: страва родом з Північної Африки та Близького Сходу

1 хв на прочитання04 Січня 2023, 23:30

Найкраще смакує з сірим хлібом.

Страва родом з Північної Африки та Близького Сходу, яку прийнято споживати на сніданок або протягом дня. Готується на основі яєць типу пашот з томатним соусом, цибулею, солодким перцем та кумином. Традиційно подається у чавунній пательні, в якій і готується в печі.

1

Нагріти духовки до 190 градусів

2

Приготувати пательню, яку можна ставити в духовку. Нагріти в ній олію. Цибулю та солодкий перець готувати, поки не стануть м’якими, тоді додати часник, паприку, гострий перець та кумин.

3

Додати томати, розім’яти виделкою і готувати на слабкому вогні біля 10 хвилин. Соус повинен загуснути. Посолити, поперечити, додати подрібнену фету.

4

Акуратно вибити яйця так, щоби жовтки залишились цілими. Посолити і поперчити яйця.

5

Відправити пательню в духовку на 7-10 хвилин, залежно від того, якої готовності яйця ви любите. Перед тим, як подавати, притрусити свіжою кінзою. Найкраще смакує з сірим хлібом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: