В цьому році вишневий врожай доволі щедрий, тож це чудова нагода приготувати якомога більше цікавих страв з цією ягодою. Якщо ви хочете насолоджуватися десертами не тільки тут і зараз, але й взимку, вишня у власному соку точно вам сподобається. Зберігайте вдалу та небанальну ідею для консервації!
Вишні бувають різними, наприклад більш чи менш соковитими та стиглими. Через це відварена з цукром вишнева маса може не поміститися у банку в полному обсязі. В такому випадку потрібно просто злити трохи зайвої рідини, врятувавши цінні для консерваціі ягідки. Якщо у вас є тільки заморожені вишні, які теж хочеться використати якось цікаво, приготуйте компоте з вишні, популярний європейський десерт.
Із зазначеної кількості вишень вийде одна літрова банка вишень. Для цього рецепту можна не стерилізувати тару заздалегідь. Достатньо простерилізувати банку, коли вишня вже опиниться у ній. Це робиться доволі просто. Потрібно поставити ємність у каструлю, залиту водою кімнатної температури, прикрити її кришкою та тримати банку на вогні певний час з моменту закипання води. Не варто створювати різкий перепар температур, бо банка може лопнути. Тож будьте уважні!
КРОК 1
Помийте вишню та вийміть з неї кісточки.
КРОК 2
Викладіть вишню у каструлю, додайте цукор та проваріть на повільному вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
КРОК 3
Доведіть вишню до кипіння та одразу ж зніміть з вогню.
КРОК 4
Перелийте вишню у літрову банку. Стерилізуйте банку з вишнею протягом 15 хвилин з моменту закипання рідини.
КРОК 5
Зніміть вишню з вогню та закрутіть кришкою. Переверніть банку. Коли вона остигне, зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.
Більше новин читайте на GreenPost.