За оцінками аналітичного відділу Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор», виробництво цукру в 2020-2021 рр прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн т, що на 15% менше ніж попереднього року.
Як зазначають в асоціації, спад виробництва прогнозується через скорочення посівних площ і погодні умови, які можуть суттєво вплинути на врожайність, оскільки уже зараз відомо, що пилові бурі пошкодили частину посівів в Тернопільській, Харківській і Кіровоградській областях, а центральні регіони страждають від впливу шкідників.
"Це більш ніж на 15% менше ніж попереднього року, проте це в повному обсязі може покрити потребу внутрішнього ринку», - пояснює аналітик «Укрцукру» Назар Михайловин.
Західні регіони України, які є одними з лідерів по вирощуванню цукрових буряків і виробництву цукру також зазнали впливу пилових бурь та квітневих заморозків.
Кількість переробних підприємств залишиться незмінною – очікується 33 цукрових заводи, які працюватимуть в сезоні.
Нагадаємо, у квітні українські виробники експортували 9,1 тисяч тонн цукру. Це удвічі менше, ніж попереднього місяця – 19,6 тисяч тонн.