Виробництво баранини в Україні зросло більш ніж утричі

1 хв на прочитання05 Жовтня 2020, 12:57

У січні-серпні 2020 року в Україні вироблено 352,7 т свіжої та охолодженої баранини, включаючи м’ясо ягнят, що більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Державна служба статистики.

Зазначається, що у 2019 році було вироблено 102 т свіжої й охолодженої баранини, а це у 3,5 раза менше, ніж за 8 місяців поточного 2020 року.

Разом з тим, виробництво баранини у серпні 2020 року становило 27,3 т, що на 30% менше, ніж за серпень 2019 року.

Найпошириніше вівчарство на Буковині. На поточний момент лише в Чернівецькій області знаходиться близько 50 тис. овець. З них 5 тис. в сільськогосподарських підприємствах, а все інше поголів’я утримується у фермерських господарствах і у населення.

Тим не менше, раніше ми писали, що українцям не по кишені м'ясо, тому зростають обсяги споживання більш доступних хліба і картоплі. Швидше за все це пов'язано з меншими прибутками громадян, які значно скоротилися внаслідок пандемії коронавірусу. 

Економіст Олег Пендзин вважає, що те, що відбувається з падінням виробництва м'яса, молока, яєць в Україні  - це наслідок падіння купівельної спроможності населення. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: