Більшість українських виробників картоплі цього року отримали на 30% менше врожаю, що призвело до дефіциту на ринку. Про це повідомила виконавча директорка Української Асоціації виробників картоплі Ольга Самойліченко.
За її словами, у західних регіонах України виробникам вдалося досягти запланованого рівня врожаю, а деяким навіть перевищити його на 10%. Проте в загальному по країні врожай був недостатнім.
Причиною цього стала посуха, що тривала у серпні-вересні, через яку збиральна техніка не могла працювати в полі. Роботи відновилися лише наприкінці вересня після дощів.
"Професійні виробники змогли захистити свій врожай, але багато невеликих фермерів втратили його через неправильно внесені препарати та недоліки в системі живлення", – зазначила Самойліченко.
Вона підкреслила, що майбутнє картоплярства в Україні залежить від встановлення систем зрошення. Навіть ті, хто раніше вважав це непотрібним, тепер обмірковують встановлення таких систем.
Більше новин читайте на GreenPost.