Догори
Дати відгук

Виправна колонія на Дніпропетровщині «розпиляє» 19,5 млн грн на вирощуванні соняшнику

1 хв на прочитання08 Липня 2020, 12:18
Поділитись:

Широківський виправний центр № 75 на Дніпропетровщині вкотре збирається здати свою землю в управління приватній компанії, пише Информатор.

Цього разу виправний центр шукає того, хто займеться на його території (1 745 гектарів) сільським господарством до кінця 2021 року. За це тюремна держустанова готова віддати 19 593 732 грн.

На всій цій площі підряднику потрібно буде провести лущення поживних залишків соняшників, удобрити ґрунт, посадити соняшники, доглядати за рослинами протягом усього періоду, зібрати урожай і перевезти його до місця зберігання.

Раніше в результаті перевірок прокуратури з'ясувалося, що Широківський виправний центр №75 передав у 2018 році свої 2,5 тис. гектарів землі в безоплатне користування приватній компанії.

Компанія повинна була зайнятися вирощуванням ярих зернових культур, після чого віддати їх виправному центру. Але користувалася землею на свій розсуд. На цьому держава втратила 12,9 млн грн. Щодо цього інциденту проводилось службове розслідування Криворізькою місцевою прокуратурою №1.

Фірмою, що отримала безкоштовно землю, виявилася ТОВ «Грінвіл Юкрейн Компані». Саму фірму в 2017 році слідче управління ДФС у Миколаївській області звинувачувало у відмиванні незаконних грошей.

Засновником ТОВ «Грінвіл Юкрейн Компані» була ТОВ «Золота Нива» з Миколаєва. У лютому 2020 року ТОВ «Грінвіл Юкрейн Компані» ліквідували. Кінцевими власниками виступали аграрні підприємці - екс-депутат Миколаївської облради від Партії регіонів Ростислав Данильченко і нинішній депутат Миколаївської облради від партії «Наш край» Юрій Кормишкін.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.