Виноград, що може подорожувати від 45 до 60 днів і не псуватися, вивели селекціонери

1 хв на прочитання12 Лютого 2022, 14:00

Рослина має хорошу родючість.

Сортів винограду - безліч, але безкісточковий широко виідомий тільки один - кишмиш. Відтепер, у виноградарів є альтернатива відомому сорту: чилійські селекціонери вивели новий сорт білого безкісточкового винограду. Це марочний білий виноград Томпсона.

Команда досліджень і розробок INIA вже близько 15 років працює над цим новим сортом, який сьогодні досяг етапу, який дозволить випустити його в 2022 році, пише agronews.ua.

Наступним кроком буде подача його на реєстрацію до Служби сільського господарства та тваринництва (SAG).

«Вибір 3.3.142 може бути першим 100% чилійським білим столовим виноградом для експорту», ​​— каже доктор Барба, яка описує його як «білий виноград без кісточок, з трохи подовженою ягодою і дуже приємним на смак. Також рослина має хорошу родючість.

Сорт може подорожувати від 45 до 60 днів і надходити на експортні ринки в хорошому стані, без зовнішнього або внутрішнього псування.

Минулого року був випущений INIA-G3, рожевий виноград без кісточок зі смаком мускату. Сьогодні вже є компанії, які постачають його на такі ринки, як Китай та Великобританія.

Як відомо, хліб, молочка, м'ясо, кондитерка можуть істотно подорожчати вже найближчим часом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: