Догори
Дати відгук

Винайшли спосіб обігрівати будинки пластиковими пакетами

Цей спосіб утилізації може змінити процес переробки пластмас

1 хв на прочитання22 Серпня 2020, 23:00
Всі фото: epochtimes.com.ua Всі фото: epochtimes.com.ua
Поділитись:

Світ знаходиться на межі глобальних відкриттів, які мають врятувати планету від споживання, сміття, відходів і викидів. Так,  японський винахідник Акінорі Іто (Akinori Ito)створив побутовий пристрій, який перетворює пластикові пакети на паливо.

Як пише  epochtimes.com.ua, науковець  зрозумів, що оскільки пластикові пакети створені з нафти, то їх можна перетворити назад на їх первісну форму.  Отриману сиру нафту можна застосовувати для нагріву генераторів і деяких печей. Також її можна використовувати для бензину при його рафінуванні. Можна навіть використовувати для автомобіля, човна або мотоцикла.

На даний час широкомасштабне тестування цієї технології здійснюється у Вашингтоні, округ Колумбія, для використання на рівні спільноти. Але це перший випадок, коли громадськість може застосовувати подібну технологію вдома.

Для перетворення приблизно 1 кг поліпропілену (РР), поліетилену (РЕ) або полістиролу (PS) на 1 л нафти машина витрачає 1 кВт • год енергії. Потім нафту можна використовувати в генераторі електроенергії або її можна додатково очистити за допомогою другої машини на бензин і користуватися ним для заправки автомобіля, човна або мотоцикла.

Перетворюючи пластик на нафту, ми знижуємо забруднення CO2. Хоча кінцевий продукт як і раніше є паливом, яке виділяє CO2 при спалюванні, цей спосіб утилізації може змінити процес переробки пластмас.

Відомо, українці створили розумні сонячні жалюзі, які підкорюють світ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.