Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Виграти олімпійські медалі допомогли капи: як за допомогою візиту до стоматолога поліпшити самопочуття та фізичну форму

Виграти олімпійські медалі допомогли капи: як за допомогою візиту до стоматолога поліпшити самопочуття та фізичну форму

Що кращі справи у вас у роті, то менше ви будете втомлюватися і якісніше висипатися.

1 хв на прочитання08 Жовтня 2023, 16:16
Поділитись:

На олімпіаду в Японії для американської збірної зробили спеціальні капи. Їхнє завдання було «розвантажити» організм і вивільнити енергію для кращих спортивних результатів. Справді, всі спортсмени з капами показали час менше свого звичайного. Телеграм-канал «Стоматологія по-простому» пояснює, як це працює.

Якщо є правильні контакти між зубами, це правильна опора для м'язів нижньої третини обличчя. А якщо м'язи перебувають у правильному тонусі, то організм не витрачає енергію, щоб утримувати щелепу у правильному положенні. І тоді, звісно, силові показники людини зростають.

«Тобто, якщо, наприклад, прибрати кілька зубів з оклюзії з прикусу будь-якої людини, її фізичні сили автоматично знизяться, тому що буде йти більше сил для того, щоби м'язи, пов'язані з оклюзією (а це величезна група м'язів), знайшли правильну опору та правильну динаміку. Це актуально не лише для професійних спортсменів, це закон для кожної людини. Буквально: що кращі справи у вас у роті, то менше ви будете втомлюватися і якісніше висипатися», — запевняють стоматологи.

Також ми писали, чи можна відбілити зуби, якщо свій колір емалі жовтий: радять стоматологи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.