Догори
Дати відгук

Видали тисячі електронних довідок про народження дитини

І це лише за 23 дні дії електронного сервісу

1 хв на прочитання27 Жовтня 2020, 12:13
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

З початку жовтня українцям видали більше 5 тисяч електронних висновків про народження дитини. Про це 27 жовтня на щоденному брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“Було запущено Реєстр електронних медичних висновків про народження дитини. На сьогодні близько 200 медичних закладів приєдналися до цього проєкту”, - сказав очільник профільного міністерства.

Нагадаємо, що єМалятко - це електронний сервіс, який дозволяє лише за однією заявою отримати від різних державних установ до десятка послуг.

Медичний висновок формує лікар у пологовому будинку. Це - електронний документ, який містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження. Номер медвисновку складається з 16 латинських літер та цифр.

Цей номер надсилають батькам дитини у sms-повідомленні. Також лікар може видати інформаційну довідку з номером висновку. Жодні інші паперові документи не видаються, адже медичний висновок є заміною паперового медичного свідоцтва (форма 103/о).

Батькам, у свою чергу, щоб скористатись сервісом єМалятко, потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП) та номер медичного висновку про народження дитини.

Як ми писали раніше, новозапроваджена послуга єМалятко обіцяє значно спростити життя батькам, адже включає в себе 10 адміністративних послуг, які стосуються реєстрації новонародженої дитини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.