Крім усього іншого, турбуватися про власний зір означає… відійти якнайдалі від мікрохвильової печі. Лікар-офтальмолог вищої категорії Ніколаос Верещагін розповів у своєму коментарі GreenPost, що мікрохвилі, які використовуються у мікрохвильовці, ушкоджують дуже чутливі волокна клітини кришталика.
«Тому небажано стояти впритул до мікрохвильовки і спостерігати, як готується ваша страва», — говорить лікар.
Офтальмолог пояснює, що про безпечну відстань говорити важко, тому що багато залежить від виробника. Наприклад, деякі європейські фірми запевняють, що забезпечили повний захист, а якась китайська мікрохвильовка може не бути оснащеною захистом від проходження цих хвиль.
«Ви можете просто це перевірити: подзвонити на мобільний поруч із працюючою мікрохвильовкою і подивитися, чи будуть перебиватися ваші хвилі від телефона хвилями від мікрохвильовки. Та все одно вона якесь електромагнітне поле навколо себе створює. Сила цього поля залежить від якості захисту, який стоїть на дверцятах мікрохвильовки», — говорить Ніколаос Верещагін.
Також ми розповідали, що названо незамінні продукти для здоров'я очей.