Догори
Дати відгук

Названо незамінні продукти для здоров'я очей

Важлива не лише гігієна очей, а й харчування.

1 хв на прочитання20 Вересня 2021, 23:48
Фото:
АЮРВЕДА - Консультации по здоровому образу жизни Фото: АЮРВЕДА - Консультации по здоровому образу жизни
Поділитись:

Аби підтримувати здоров'я очей, у раціоні повинні бути молочні продукти, овочі, фрукти, жирні кисломи. Є кілька незамінни продуктів, якщо потрібно попілкуватися про гостроту та здоров'я очей. Про це пише АіФ.

Серед них - морква, яка містить величезну кількість вітаміну А. Також в моркві міститься антиоксидант бета-каротин, який допомагає підтримувати і не втрачати гостроту зору.

Далі - лосось, у якому містяться жирні кислоти омега-3. Якщо раз в кілька днів додати в своє меню рибу, це допоможе поліпшити сітківку в задній частині ока, а також запобігти сухість очей.

Потрібно вживавти яйця, у жовтках яких міститься лютеїн, цинк, зеаксантин і вітамін А. Останній з цих елементів захищає рогівку, поверхню очі, а лютеїн допомагає знизити ризик захворювань очей, включаючи катаракту.

Молочні продукти корисні тим, що у них міститься вітамін А, який захищає рогівку ока, а цинк допомагає запобігти катаракті.

Важливо вживати горіхи, які багаті фосфором, калієм, корисними жирами, які потрібні для функціонування зорової системи.

Незамінною є чорниця, яка містить такі речовини як антоціан і лютеїн, які зміцнюють капіляри. Мікроелементи також живить м'язи очей, знімають напругу після важкого трудового дня за комп'ютером.

Нагадаємо, що штучний інтелект виявляє глаукому на ранніх стадіях.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я