Всесвітній день фізіотерапії: чому цей метод лікування досі популярний і кому не варто до нього вдаватися

2 хв на прочитання08 Вересня 2024, 06:38
Фото ілюстративне

Її основи закладалися ще у Стародавньому Єгипті, Китаї й Елладі.

8 вересня відзначають Всесвітній день фізіотерапії. Фізіотерапія — це метод лікування, який використовує природні фактори, такі як тепло, холод, електричні імпульси, ультразвук і магнітні поля, для відновлення та зміцнення здоров'я. У часи неймовірного розвитку медицини фізіотерапія залишається популярною, оскільки дозволяє полегшити біль, відновити рухливість і прискорити процес одужання без використання ліків. Фізіотерапія допомагає у реабілітації після травм, операцій і хронічних захворювань, роблячи її ефективним і безпечним варіантом лікування, який підходить людям будь-якого віку.

Фізіотерапія має давнє коріння, її основи закладалися ще у стародавні часи. Відомо, що вже в Стародавньому Єгипті, Китаї й Елладі використовувалися методи, схожі на сучасну фізіотерапію. Гіппократ, давньогрецький лікар, застосовував масажі та водні процедури для лікування пацієнтів. У середні віки інтерес до фізичних методів лікування зменшився, та в XVIII-XIX ст. із розвитком науки та медицини фізіотерапія почала відроджуватися. Особливого значення вона набула під час Першої світової війни, коли стала важливим методом реабілітації солдатів. Відтоді фізіотерапія постійно вдосконалюється й активно використовується в медичній практиці.

Основні методи фізіотерапії включають такі, як:

Проте до фізіотерапії слід вдаватися лише після консультації з лікарем, щоб уникнути негативних наслідків. Адже, як і будь-який метод лікування, вона має певні протипокази. Серед них:

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: