Догори
Дати відгук

Врятувати від голоду: на знищення сарани в Африці виділено $ 500 млн

Хмари сарани визрівають в Кенії, Ефіопії та Ірані. 

1 хв на прочитання23 Травня 2020, 12:58
Поділитись:

Як писав GreenPost, до моменту, коли світ почав перейматися коронавірусом, сарана жерла рослини у 23 країнах Близького Сходу, Африки та Азії. Всесвітній банк назвав навалу найстрашнішою у цьому поколінні. Хмари сарани визрівають в Кенії, Ефіопії та Ірані. 

Відтак, Всесвітній банк затвердив рішення, згідно з яким виділить рекордні      $ 500 млн на боротьбу з нашестям сарани в країнах Африки і Близького Сходу. Фінансова допомога буде у вигляді грантів і позик під низькі відсотки.

Про це пише  Reuters.

Нашестя сарани  загрожує постачанню продовольства в Східній Африці, де майже 23 млн осіб стикаються з нестачею продовольства. За оцінками Світового банку, регіон Сомалі може отримати збиток в $ 8,5 млрд до кінця цього року. Якщо будуть зроблені активні заходи по боротьбі з сараною то втрати можуть скласти $ 2,5 млрд.

Чотири країни з найбільш постраждалих від навали сарани - Джібуті, Ефіопія, Кенія і Уганда - негайно отримають $ 160 млн.  Ємен, Сомалі та інші потерпілі країни можуть залучати кошти у міру їх необхідності.

Нагадаємо, за найсвіжішими даними ООН, у світі хронічно не доїдає майже 1 млрд людей - кожен восьмий житель планети. А через викликану коронавірусом кризу їх кількість зросте ще на 130 млн лише за 2020 рік. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.