ВРУ підтримала в першому читанні законопроект щодо підтримки молодих учених

2 хв на прочитання09 Червня 2024, 12:30
Законопроект о поддержке молодых ученых

Мета — удосконалити механізми створення та управління дослідницькою інфраструктурою

6 червня 2024 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт про дослідницьку інфраструктуру та підтримку молодих учених.

Мета — удосконалити механізми створення та управління дослідницькою інфраструктурою, запровадити чітку та зрозумілу систематизацію вже наявної дослідницької інфраструктури відповідно до міжнародної практики та нові інструменти підтримки молодих учених.

Це дасть змогу власникам такої інфраструктури:

Серед основних нововведень законопроєкту:

Крім цього, відкриваються можливості спрямовувати кошти як з державного бюджету, так і залучені кошти іноземних партнерів на грантову підтримку для молодих науковців, які планують розвивати свою наукову кар'єру та отримувати освіту за програмами навчання в аспірантурі (ад’юнктурі), докторантурі, інтернатурі або резидентурі через Національний фонд досліджень України.

Також Ради молодих учених визначають як невіддільну частину громадського самоврядування ЗВО та наукових установ. Усім молодим ученим, які навчаються або працюють у закладі або установі, надається можливість обиратися і бути обраними в робочі, дорадчі, виборні та інші органи Ради молодих учених.

Більше новин читайте на GreenPost.

 
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: