Догори
Дати відгук

Вперше за 36 років народився білий алігатор — у світі їх так мало, що можна всіх перерахувати на пальцях

Вони відрізняються від алігаторів-альбіносів рожевими очима і повною втратою пігменту.

1 хв на прочитання15 Грудня 2023, 08:22
Дитинча білого лейцистичного алігатора. Скріншот із відео Gatorland Дитинча білого лейцистичного алігатора. Скріншот із відео Gatorland
Поділитись:

У парку рептилій у Флориді (США) народився надзвичайно рідкісний білий лейцистичний алігатор. Це сталося вперше за 36 років, повідомляє Gatorland.

У повідомленні йдеться, що лейцистичні алігатори є найрідкіснішим генетичним різновидом американського алігатора. Вони відрізняються від алігаторів-альбіносів рожевими очима і повною втратою пігменту.

Лейцизм у алігаторів викликає біле забарвлення, але вони часто мають плями нормального кольору на шкірі. Без темної пігментації шкіри вони не можуть мати прямі сонячні промені протягом тривалого періоду часу, оскільки вони легко обгорають. У лейцистичних алігаторів також блискучі блакитні очі порівняно з рожевими очима алігатора-альбіноса.

За словами Марка Макг’ю, президента і генерального директора Gatorland, нове дитинча самиці лейцистичного алігатора та її брат нормального кольору, народжені батьками Джеян і Ешлі, важать 96 г і на даний момент мають довжину 49 см.

«Ми плануємо виставити їх на початку наступного року, щоб гості могли побачити їх, дізнатися про них і закохатися в них, як ми. Проте поки що ми продовжуємо тримати їх у безпеці, де ми можемо уважно стежити за їхнім здоров’ям і ростом», — додав Макг’ю.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.