ВООЗ і ЮНІСЕФ закликали забезпечити всім матерям можливість грудного вигодовування

3 хв на прочитання02 Серпня 2024, 14:58
Фото Getty images

З нагоди Всесвітнього тижня грудного вигодовування ЮНІСЕФ та ВООЗ закликають забезпечити рівний доступ до заходів з підтримки грудного вигодовування всім матерям у всіх країнах

Грудне вигодовування залежить це не тільки від спроможності чи неспроможності організму жінки його забезпечити. Воно залежить ще й від волі мами ризикнути формою сфоїх грудей, від способу її життя і зайнятості, від звичаїв суспільства, в якому вона живе, доброї волі її босів на роботі і найголовніше - від рівня розвитку медицини. Саме на останні два важеля спрямована нова заява Всесвітньої організації охорони здоров'я, приурочена до Всесвітнього тижня грудного вигодовування. ЮНІСЕФ та ВООЗ закликають забезпечити рівний доступ до заходів з підтримки грудного вигодовування всім матерям у всіх країнах. І залежить цей фактор від рішень урядів, чиновників систем охорони здоров'я та керівнків підприємств, де працюють мами.

Попри значне зростання показників грудного вигодовування, що наближає нас до досягнення поставленої Всесвітньою організацією охорони здоров'я мети зі збільшення частки дітей, які знаходяться виключно на грудному вигодовуванні, щонайменше до 50% до 2025 р., на цьому шляху все ще є багато перепон.

Якщо матерям надаватиметься підтримка, необхідна для налагодження грудного вигодовування, від цього виграє все суспільство. Згідно з останніми даними, підвищення показників грудного вигодовування може дозволити врятувати життя понад 820 тисяч дітей щороку.

Майже 4,5 млрд осіб, тобто більше половини населення Землі, не охоплені всім спектром найважливіших медичних послуг. Отже багато жінок не отримують підтримки, необхідної для оптимального налагодження грудного вигодовування. До таких заходів підтримки відносять: доступ матерів до кваліфікованої медичної консультативної допомоги та підтримку в дусі емпатії та поваги протягом усього періоду грудного вигодовування.

Родини, місцеві спільноти, медичні працівники, політики та інші особи, які ухвалюють рішення, – всім належить відіграти ключову роль у цьому процесі за допомогою:

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: