Догори
Дати відгук

Волинські лісівники наторгували лісом на 44 тис. грн

1 хв на прочитання03 Серпня 2020, 11:14
Поділитись:

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт проти двох співробітників лісового господарства, які отримали 43 тисячі гривень хабара. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Під час досудового слідства встановлено, що наприкінці квітня помічник лісничого одного з лісогосподарств Волинської області погодився поза аукціоном відвантажити громадянину деревину за ціною, набагато нижчою за ринкову. У допомогу собі взяв колегу-лісничого. Неправомірну винагороду у розмірі 22 тис. грн чоловіки поділили між собою. Згодом за свій вчинок чоловік отримав ще 22 тис. грн, але з посібником вже не ділився. 

Помічника лісничого звинувачують у проханні та одержанні неправомірної вигоди. Йому загрожує штраф від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також на чоловіка може чекати арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавленняволі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Його спільникові інкримінують пособництво у вчиненні злочину.

А на Дніпропетровщині начальник відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища вимагав від підприємця хабар за виділення в оренду 32 га земель сільськогосподарського призначення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.