Догори
Дати відгук

Волосся швидко брудниться: як вирішити цю проблему в домашніх умовах

Є багато як можливих причин, так і способів вирішення цієї проблеми.

4 хв на прочитання16 Травня 2022, 07:48
Поділитись:

Волосся швидко брудниться — що робити? В All Things Hair склали докладну покрокову інструкцію, як зробити так, щоб волосся залишалося чистим максимально довго.

Для початку слід з'ясувати: а чи часто ви миєте голову? Дехто вважає, що чим довше робити перерви між миттям, тим менше волосся буде бруднитися. Проте це не так. Якщо ви не змиєте шкірне сало зі шкіри голови, воно накопичується й лише активніше забруднює волосся. Крім того, що частіше ви миєте голову, то швидше на волоссі накопичуються корисні зволожуючі та поживні елементи.

Що ще впливає на швидке забруднення волосся?

Неправильний догляд. Буває, що ви миєте голову досить часто, але ваш догляд просто не підходить для вашого типу волосся. До того ж є ймовірність того, що ви миєте голову неправильно.

Зловживання засобами для укладання. Якщо пінки, спреї та лаки для волосся використовуються вами щодня, вашому волоссю потрібне особливо ретельне очищення. А воно може негативно впливати на волосся, виснажуючи його.

Відсутність термозахисту. Якщо ви часто сушите голову за допомогою фену та прасочки, але не використовуєте спеціальні засоби захисту від гарячого повітря, волосся пересушується. А шкіра голови виділяє себум дедалі активніше, щоб захистити його. Таким чином, волосся швидко брудниться.

Гормональний збій. Часто буває, що волосся жирнішає частіше, ніж зазвичай, під час гормональних змін - наприклад, у підлітків, вагітних, а також людей поважного віку. Крім того, взагалі будь-який гормональний збій може змінити вигляд і якість вашого волосся. Якщо ви вважаєте, що це ваш випадок, зверніться до фахівця. Почніть із відвідування терапевта або трихолога. Лікар вивчить ситуацію, призначить необхідні аналізи та, можливо, додатково направить до іншого фахівця. Наприклад, ендокринолога.

Нездоровий спосіб життя. Неправильне харчування, недостатня кількість годин сну, шкідливі звички - все це позначається на стані нашого волосся та шкіри.

Отже, ми розібралися, чому волосся швидко брудниться. Що ж робити?

Відновіть базовий догляд. Підберіть зволожуючий шампунь та бальзам для свого типу волосся. Крім того, ви можете спробувати замінити два засоби одним, купивши очисний кондиціонер. Маски для волосся також вибирайте зволожуючі: на якийсь час відкладіть на дальню полицю засоби з оліями.

Мінімізуйте укладання. Якщо ж ви поки що не готові відмовитися від сушіння волосся з феном та засобами для стайлінгу, не забувайте про термозахист та додаткове зволоження волосся. За можливості вибирайте м'які багатофункціональні засоби.

Додайте до базового догляду сухий шампунь. Цей засіб стане паличкою-виручалочкою, якщо у вас дуже швидко мажеться волосся біля коріння. За допомогою сухого шампуню ви зможете швидко оновити зачіску протягом дня. Особливо це актуально, якщо день ви проводите поза межами дому, і помити голову часу немає. Також сухий шампунь врятує, якщо у вас відключили гарячу воду, а волосся потребує очищення.

Нормалізуйте ритм життя та харчування. Навіть якщо від шкідливих звичок ви поки що не відмовилися, зробіть те, що у ваших силах. По-перше, переконайтеся, що спите не менше восьми годин на добу. Причому цей сон починається опівночі, щоб усі відновлювальні процеси в організмі проходили без збоїв. По-друге, нормалізуйте своє харчування. Обмежте жирне, солоне, гостре, борошняне та солодке, додайте корисні жири з горіхів та риби, їжте більше овочів, зелені та фруктів.

Якщо все вищезгадане вам не допомагає, і ви підозрюєте, що у вас гормональний збій, зверніться до фахівця — трихолога або ендокринолога.

Якщо волосся швидко брудниться, а мити його з шампунем регулярно часу і можливості немає, ви можете спробувати засоби для очищення за народними рецептами. Наприклад, один із таких продуктів — очищувальна маска для шкіри голови. Її можна використовувати раз на тиждень, щоб ефективно абсорбувати надлишки шкірного себуму зі скальпу.

Для цієї маски вам знадобиться глина. Ви можете взяти блакитну, білу чи червону глину. Крім того, можна, наприклад, змішати в рівних пропорціях білу глину з блакитною. Для найпростішої маски глину потрібно розвести водою або кефіром до кашоподібного стану та нанести на шкіру голови й коріння волосся. Суміш слід залишити на голові на 40 хвилин. Після цього потрібно промити спочатку з теплою водою, а потім — із шампунем.

Також у цю маску можна додати дві столові ложки яблучного оцту. Тоді на волоссі суміш варто тримати не більше двадцяти хвилин, а потім змити вищеописаним способом.

Також ми розповідали про дієві й бюджетні засоби не зафарбовувати сивину, а повернути колір волосся.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Позбутися хропіння Корисні продукти Спати і висипатися
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитанняВчора
На фото один із перших пацієнтів, які випробували на собі нову вакцину, Стів Янг
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитанняВчора
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитанняВчора
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитанняВчора
50 тисяч гривень за оформлення інвалідності: на Львівщині викрили групу медиків, які заробляли на документах
1 хв на прочитанняВчора
5 ранкових звичок, які допоможуть швидше схуднути
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Британська антарктична служба попереджає про наслідки втрати льоду в Антарктиді для популяції імператорських пінгвінів. Фото: Британська антарктична служба/AP/dpa
Втрата льоду є причиною загибелі багатьох пінгвіненят — експерти
2 хв на прочитання11 хвилин тому
Чоловічий гороскоп на травень 2024 Астрологія
Чоловічий гороскоп на травень 2024: Левам - натхнення, Терезам - закоханість
4 хв на прочитання49 хвилин тому
Фото: «Їжа легко»
Солодкі сухарики зі сметаною та корицею — простий і смачний рецепт
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Ірис сибірський — чудові квіти, які не потребують догляду (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Цей простий засіб стане ефективною підкормкою для троянд та папороті
1 хв на прочитанняВчора
Потоп на «фабриці світу»: наслідки найбільшої повені у найбільш розвиненому та густонаселеному регіоні Китаю (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
В Україні різко зменшується чисельність вовків: екологи б'ють тривогу
1 хв на прочитанняВчора
Україна та Німеччина розпочинають розробку нового екологічного проєкту для лісового сектору
2 хв на прочитанняВчора