Догори
Дати відгук

Не зафарбовувати сивину, а повернути колір волосся: дієві й бюджетні засоби

Прибрати сивину назавжди можливо, але слід трішки докласти зусиль.

3 хв на прочитання12 Травня 2022, 07:48
Поділитись:

Сивина може з'явитися і в похилому віці, і в молодості через порушення сну, стреси, неправильний раціон. Як прибрати сивину без фарбування назавжди? Телеграф розповідає про перевірені й ефективні засоби.

Настоянка

У неї входить корінь лопуха та насіння кропу. Обидва засоби беруть по 2 ст. ложки. Корінь потрібно заздалегідь подрібнити, залити водою (1 л) та поставити на вогонь. Половина рідини википить. Необхідно зняти каструлю з вогню і всипати в окріп насіння кропу. Настоювати 3 години. Готовий засіб застосовується для втирання в коріння волосся. Виконувати процедури слід регулярно протягом 2 місяців.

Маски

Перцева. Необхідно приготувати настоянку із сушеного червоного перцю та горілки. На 0,5 л потрібно 6 стручків. Готується засіб 3 тижні. Наносять його на волосся на 1 годину до миття голови.

Часниково-цибулева. З цибулі та часнику потрібно віджати сік. Взяти їх треба в однаковій кількості та змішати. Потім засіб слід втирати у шкіру голови, а потім змащувати її жовтком. Через 20 хвилин маска змивається — і можна скористатися шампунем.

Коньячна. Необхідно 3-4 ч. л. напою і така ж кількість меду та жовток. Усі інгредієнти змішують, а потім втирають у коріння волосся протягом 5 хвилин. Через 15 хвилин можна змастити волосся. Потім голову загортають чимось теплим, а змивають маску через 40 хвилин.

Ополіскування йодом

Пляшку йоду треба розвести у воді (10 л). Отриманим розчином потрібно обполоснути чисту голову. Йод активізує обмін у шкірі та прискорить утворення меланіну.

Кропивний відвар

Для його приготування можна застосовуватися листя, стебла рослини. Потрібно 5 ст. л. сировини, що заливається водою (500 мл). Також додається яблучний оцет (250 мл). Усе кип'ятиться на слабкому вогні. Перед застосуванням засіб треба процідити. Виконувати процедури потрібно протягом трьох тижнів, а потім 7 днів дається на відпочинок. Так треба продовжувати півроку. Ще ефективніше діятиме прийом відвару всередину, оскільки він посилить ефект процедури.

Сосновий настій

Для його приготування соснові голки (1 склянка) потрібно прокрутити через м'ясорубку, а потім залити окропом (2 склянки). Після охолодження засіб втирається у шкіру щодня протягом 2 тижнів.

Після цього слід зробити 14 днів перерви, а потім можна продовжувати корисні процедури. У соснових голках є багато вітамінів та мінералів, а також ароматичні олії. Компоненти необхідні для оздоровлення волосся, повернення природного забарвлення.

Інноваційний метод

Для приготування засобу знадобиться мед, рицинова олія, коньяк (по 1 ложці) та яєчний жовток. Засіб втирається в коріння волосся протягом 5 хвилин. Голову треба зав'язати плівкою, а потім надіти шапочку. Тримати все потрібно 2-3 години, а потім змити шампунем. На тиждень процедури слід виконувати двічі.

Однак навіть із застосуванням народних засобів потрібно дізнатися про їхній вплив на організм. Тим більше, що на деякі компоненти може бути алергія. Наприклад, засоби на основі кропиви не варто застосовувати людям похилого віку, оскільки в рослині є речовини, що посилюють згортання крові, а у багатьох вона й так висока. Якщо є якісь сумніви щодо використання засобів, потрібно порадитись із лікарем.

Нагадаємо також, як позбутися сивини, щоб не доводилося її зафарбовувати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost