Догори
Дати відгук

Водна аномалія: Атлантичний океан холоне з рекордною швидкістю

В Атлантичному океані з незрозумілих причин холоне вода, вчені не мають пояснення..

1 хв на прочитання24 Серпня 2024, 14:31
ФОТО: Атлантичний океан / Вікіпедія ФОТО: Атлантичний океан / Вікіпедія
Поділитись:

Температура води в Атлантичному океані синхронно із глобальним потеплінням зростала і навіть встигла сягнути нових максимумів. Та зненацька ситуація змінилася, і тепер поверхня океану досить швидко втрачає температуру. Пише видання Unilad.

За даними Національного управління океанічних та атмосферних досліджень (NOAA), Атлантика почала охолоджуватися з травня і стала на пару градусів холоднішою, ніж зазвичай для цієї пори року. Вода втратила щонаймеше 2 градуси температури.

Зараз океани, очевидно, чутливі до багатьох погодних змін протягом року. Як правило, протягом цього часу очікується підвищення температури Атлантики частково через зміни клімату, спричинені діяльністю людини, частково через явище під назвою Ель-Ніньо.

Але тепер здається, що атлантичний Ель-Ніньо, швидше за все, зміниться його антагоністом Ла-Нінья, коли температура океану стає надзвичайно низькою у швидкому темпі.

Обидві ці погодні моделі неймовірно складні та чутливі до атмосферних фронтів, сонячного нагрівання та опадів, що ускладнює їх прогнозування.

Однак раптова зміна температури в Атлантиці та її передбачуваний перехід у Ла-Нінью, який, як правило, розпочнеться у вересні, дуже спантеличили експертів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost