Догори
Дати відгук

Власники супермаркетів та кафе будуть робити своїм працівникам тести за власний рахунок

Таке рішення прийняла КМДА

1 хв на прочитання22 Червня 2020, 15:36
Поділитись:

Київська влада зобов’язала торговельні мережі, заклади харчування й обслуговування організувати щомісячну перевірку своїх працівників на наявність антитіл до коронавірусу шляхом імуноферментного аналізу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу 22 червня.

"Штаб із надзвичайних ситуацій міста ухвалив сьогодні рішення про те, що власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Це тести, що визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць. Оскільки йдеться про людей, які працюють у компаніях із великою кількістю відвідувачів. І де висока ймовірність інфікування коронавірусом", - заявив очільник столиці.

Кличко також розповів, що в Києві – найвищий в Україні показник тестувань: 67 на 100 000 населення. Тільки Київський лабораторний центр України зробив майже 40 тисяч тестів методом полімеразної реакції. Такі дослідження роблять ще у 4 комунальних медзакладах і приватних клініках. Мобільні бригади відібрали вже 24,5 тисячі зразків.  

Нагадаємо, ІФА-тестування: дорого і примусово чи безкоштовно та добровільно?

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я