Догори
Дати відгук

Віялові відключення: вся інформація, яку потрібно знати

Пояснення від речниці “Львівобленерго”

3 хв на прочитання27 Жовтня 2022, 08:30
Поділитись:

Віялові відключення електроенергії на Львівщині: як зрозуміти, в якій групі ваша вулиця, чи можливі зміни у графіках, чи відключатимуть електропостачання щодня, чи можливо таке, що світла не буде більше чотирьох годин.

На всі найгарячіші питання відповідає речниця “Львівобленерго” Галина Петрушка, яка зазначила: опрацьовується великий обсяг даних, відтак на вирішення всіх організаційних моментів знадобляться ще  кілька днів. Основне зараз, щоб мешканці з’ясували, в якій групі перебувають.

Що відбувається, поки ви без світла

Як пояснили в «Укренерго»,  під час відключення електроенергії триває ремонт пошкодженої ракетними обстрілами інфраструктури магістральних мереж.

«Також, можливо, що саме в цей момент через ушкодження певних електростанцій є дефіцит їх потужності в мережі саме вашого регіону. А інші регіони не можуть поділитися потужністю через те, що їх мережі також пошкоджені ракетними ударами та ударами дронів. Саме через це вводяться тимчасові обмеження електропостачання», – пояснюють у компанії.

«Укренерго» наголошує, що відключення електроенергії – це вимушений крок для балансування енергосистеми. Водночас, як зазначається у повідомленні, попри всі складнощі наразі енергосистема України працює стабільно.

«Отже, поки ви перебуваєте тимчасово без світла і струму, в цей час наші енергетики лагодять мережі і відновлюють підстанції в надскладних умовах за будь-якої погоди. Ми робимо все можливе, щоб відновити стабільність постачання. І якби не атаки російських ракет та дронів, ми могли б назвати дату, коли відключення закінчаться. На жаль, у воєнний час ми можемо лише сказати «робимо все, що в наших силах», – зазначається у повідомленні.

Важливо! Вказаний час відключень може збільшуватись до однієї години, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергообєктів для проведення перемикань.

Окрім цього, у час повітряної тривоги працівники компанії не можуть перебувати на енергооб’єктах, адже їх може атакувати ворог. Це теж може збільшити перерву в електропостачанні.

Щоб визначити, до якої групи у графіку належить Ваше помешкання потрібно:

Варіант 1. Завантажити і переглянути файли з переліком населених пунктів та вулиць, які віднесені до 1, 2, 3 та 4 групи відповідно.

Варіант 2. Вже найближчим часом запрацює форма пошуку групи за адресою, для цього треба буде натиснути кнопку «Дізнатися», а далі ввести населений пункт, вулицю та номер будинку.

Різні частини довгих магістральних вулиць можуть потрапляти у різні групи відключень. У такому випадку перевірити свою приналежність до певної групи можна за часом фактичного відключення або за повідомленням у чат-ботах у Viber і Telegram

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Спалахнув газ, є постраждалий
В Одеському районі спалахнув газ, є постраждалий
1 хв на прочитання19 хвилин тому
Дитяча клінічна лікарня Сонячна станція Енергопостачання
У Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні встановили сонячну станцію
4 хв на прочитанняВчора
Глобальний екологічний фонд Захист біорізноманіття Транспорт
Глобальний екологічний фонд допоможе Україні запустити проєкти зі створення сталої транспортної інфраструктури для захисту біорізноманіття
1 хв на прочитання03 Травня 2024
Електромобіль Китай Екологічний транспорт
В Китаї випустили електромобіль вартістю лише за $4000: вміщує чотири людини
1 хв на прочитання02 Травня 2024
В «Укренерго» пояснили, чи будуть відключення електрики влітку
1 хв на прочитання30 Квітня 2024
Аеропорт Кишинева закривають для проводжаючих, деталі
1 хв на прочитання29 Квітня 2024
У Чехії оголосили про успішне збільшення потужності 3-го енергоблока АЕС Dukovany
1 хв на прочитання29 Квітня 2024
Італія вимагає від країн G7 встановити дату відмови від вугілля, Німеччина чинить опір
2 хв на прочитання29 Квітня 2024