Догори
Дати відгук

Вітчизняні селекціонери створюватимуть нові гібриди української кукурудзи

Перші зразки селекційного розсадника, які прибули з нашого розсадника в Чилі.

2 хв на прочитання21 Травня 2022, 19:03
Pixabay Pixabay
Поділитись:

Українська селекційна компанія “Маїс” запускає селекційну станцію, на якій створюватимуть нові гібриди української кукурудзи.  

У компанії зазначили, що вірять у ЗСУ і в українську перемогу у війні з росією, тому запуск нового проєкту вирішили не відкладати. Станція розташована у місті Борщів Тернопільської області. Цьогоріч вона запрацює не на повну потужність, оскільки не вдалося добудувати офіс і приміщення для відпочинку співробітників. Також через ризики, пов’язані з війною, не вдалося завезти всю заплановану техніку.

"Наші фахівці схрестили наявний матеріал для цієї станції, відібрали кращі зразки зі свого генетичного банку й попри війну почали цей проєкт. На підготовлене поле на Тернопільщині ми вже висіяли перші зразки селекційного розсадника, які прибули з нашого розсадника в Чилі", — розповів генеральний директор компанії “Маїс” Микола Федько.

У компанії наголосили, що відкриття селекційної станції має велике значення для всього українського агросектору.

“Маїс” — це перша селекційна приватна компанія, яка самотужки розвиває селекційну програму по кукурудзі. Над нею працюють десятки науковців в трьох регіонах України. У лабораторіях компанії є сотні тисяч зразків та рекомбінантів.

"Насіння — це продукт, який завжди має додану вартість. Це вже готовий товар з усіма вихідними: від упаковки, дозволів, сертифікацій до імені та адреси українського виробництва. Тож продовження роботи насіннєвих компаній в нинішніх умовах дуже важливе", — прокоментувала виконавча директорка Насіннєвої асоціації України Сюзана Григоренко.

За її словами, це дає надію на відкриття нових ринків та ріст галузі попри всі зовнішні умови.

До слова, аграрії пояснили, чому ціна на цибулю значно перевищила минулорічну та чи очікувати її дефіцит.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання3 години тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost