Вірус Марбург: у Німеччині провели спецоперацію у пошуках можливого носія

1 хв на прочитання03 Жовтня 2024, 08:54
ФОТО: У німецькому Гамбурзі перекривали платформу залізниці, щоб ізолювати можливого носія небезпечного вірусу | видання NDR

Небезпечний вірус Марбург міг привезти студент-медик, який контактував з інфікованим в Африці.

Перекрити залізничну платформу і ввести тимчасове обмеження на рух пасажирів на вокзалі та потягів довелося муніципальній владі німецького міста Гамбург. Там виявили потенційного носія небезпечного вірусу Марбург. Про це повідомляє німецьке видання NDR.

Як з'ясувало видання, німецький студент-медик повернувся з Руанди до Франкфурта в середу вранці, а звідти поїхав потягом до Гамбурга. Тим часом він виявив у себе ознаки хвороби, яку викликає вірус Марбург.

Після цього як відповідальний громадянин, він зателефонував до органів охорони здоров'я, щоб повідомити, що був у контакті з людиною, інфікованою вірусом Марбург в Африці.

Студента та його подругу медики знайшли на вокзалі і доставили в університетську лікарню Еппендорфа на спеціальній машині швидкої допомоги. Представник бригади невілкладної допомоги запевнив, що іншим пасажирам нічого не загрожує.

Вірус Марбург за морфологічними властивостями подібний до вірусу Ебола, але відрізняється від нього в антигенному відношенні. Цей вірус локалізується в центральній та східній Африці, і він нехарактерний для людини, його «батьківщиною» є мавпи. Причому це переважно не людиноподібні мавпи. Проте час від часу вірусом інфікуються люди, коли дуже близько спілкуються з мавпами. Ще одним його природним резервуаром є кажани, як у коронавірусу.

Спалахи вірусу Марбург відбуваються щороку, до Європи його завозять туристи, які приїхали з центральної та східної Африки, де локалізується інфекція.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: